woensdag 13 juni 2012

Op mensenkracht

Vorige week kwam er een mail binnen met de vreemde melding dat ‘Hij was aangekomen’. Ik mocht Hem afhalen wanneer het mij paste. Heel lang wachten wou ik niet en dezelfde dag nog stapte ik de winkel binnen.

“Ha, dag meneer, je komt zeker je nieuwe Brill halen? Voilà, dat is Hem!”
Twee senioren die na mij kwamen fronsten hun wenkbrauwen. “Maar daar moest ik van mijn vader vroeger altijd achterlopen in het weekend! Bestaat dat écht nog?”

Inderdaad, ik was niet bij Pearl of Hans Anders beland, maar bij een winkel van tuinmachines. Daar was ik net eigenaar geworden van een gloednieuwe maaimachine zonder motor. Een duwertje dat werkt op pure mankracht. Eentje van het degelijke, oude Duitse merk Brill.

Je hebt geen tekening nodig om te beseffen dat zo’n maaier 100% ecologisch is.
Er zijn geen kerncentrales meer nodig om elektriciteit te leveren, en ook geen benzine.
Joke Schauvliege zal ook tevreden zijn want de BBQ van de buren kan gewoon doorgaan zonder een lading oordopjes.
Ook mijn spaarpot vaart er wel bij want mijn dure fitnessabonnement mag ik gaan opzeggen. Vanaf nu doe ik alleen nog aan gratis gazonsport. Start To Cut!

3 opmerkingen:

SuperMasj zei

Heb ik vroeger ook nog gebruikt. Nadeel is dat je gazon wel erg vlak moet liggen. Molshopen zijn een ramp. Maar 't is inderdaad wel leuk

An en Toon zei

We hebben de mol vriendelijk gevraagd om elders in de tuin te gaan wonen. En daarna hebben we de grond mooi egaal gemaakt. :-)

Ludo RUTTEN zei

dat is een topaankoop! en de voordelen zijn, zoals je prima aangeeft, legio.