zaterdag 11 december 2010

Dromen van het nieuwe tuinseizoen: zaden bestellen

We hebben in feite nog voldoende zaad van de groenten die een succes waren in het vorige seizoen. We moeten enkel tomatenzaad bijbestellen en dat doen we online. We grasduinen graag in de mooie geïllustreerde sites die internet rijk is. Het is een leuke bezigheid maar wel één met een risico; je ziet namelijk zoveel originele groenten dat je eigenlijk alles zou willen uitproberen.

Voor nieuwigheden gaan we meestal rondneuzen op de website 'De Nieuwe Tuin' van Peter Bauwens. Op deze site kan je gemakkelijk onbekende groenten of rassen ontdekken zonder dat je er veel van moet kennen. Bauwens beperkt zijn aanbod namelijk tot speciale, aantrekkelijke groenten die het goed doen in ons noordelijk klimaat en hij presenteert die via een mooie, gestructureerde site.
Ken je de exacte naam van de groenten die je wilt, dan kan je gericht bestellen uit het grote aanbod van Vreeken's zaden uit Nederland. De keuze is enorm en je kan er ook allerhande tuinmateriaal kopen.
Omdat we biologisch kweken proberen we - in de mate van het mogelijke - ook biologische zaden of plantgoed te kopen. Deze zaden zijn afkomstig van planten die biologisch geteeld zijn. Wil je 100% zeker zijn dat je zaai- en plantgoed biologisch is, dan moet je bij Velt kopen. Je kan bij hen enkel bestellen als je lid bent maar dan krijg je ook korting en ontvang je hun tijdschrift 'Seizoenen' met interessante tuintips. Je bestelling kan je afhalen bij de lokale Veltafdeling. Kiezen doe je via de catalogus die je elk jaar toegestuurd krijgt.
De drie websites die we net hebben besproken vind je rechts in onze lijst met websites.

 

Geen opmerkingen: