zaterdag 23 april 2011

Paasei

Door het prachtige weer zaten wij de afgelopen dagen vooral in de tuin en hadden we geen tijd om de blog aan te vullen. Als compensatie willen we jullie met Pasen trakteren op een heel speciaal paasei, dat van het oranjetipje. Het is nauwelijks een kopspeld groot maar wel gemakkelijk te herkennen aan zijn oranje kleur.


Ik zag enkele jaren geleden toevallig een oranjetipje voorbijfladderen in de tuin. Zo kwam ik op het idee om deze vlinder permanent in de tuin te krijgen door look-zonder-look te planten, de waardplant waar de rupsen van het oranjetipje van eten. Het eerste jaar was het al raak en hadden we eitjes waar later de rupsjes uitkwamen. Sindsdien hebben we meerdere oranjetipjes op kraambezoek. Ook dit jaar is het dus weer gelukt en bezorgden de klokken uit Rome ons weer mooie oranje eitjes. Wie goed zoekt kan zo'n eitje zien op de foto.

1 opmerking:

Anoniem zei

Toen wij - alweer 16 jaar geleden - ons huis kochten, stond er in de tuin zegge en schrijve één plantjes look-zonder-look. En met in mijn achterhoofd de oranjetip heb ik dat ene plantjes zorgvuldig gekoesterd, en intussen is look-zonder-look een alomtegenwoordig kruid.
De oranjetip heeft enige tijd op zich laten wachten, maar is de laatste jaren een stamgast in de tuin.