Al vele maanden deed ons zwart bouwplastiek dienst als wapen tegen hardnekkig onkruid. |
Eind maart dit jaar kregen we deze mooie onkruidvrije tuingrond na het verwijderen van het plastiek. We moesten enkel de grond wat losmaken en egaliseren. |
Na het zaaien begin april dekten we het volledige veld af met groene vogelnetten om duiven te weren. |
Zo ziet alles er nu uit in augustus, vier maanden na het zaaien. |
8 opmerkingen:
Keigoed gelukt zou ik zeggen!
Dat ziet er groen en onkruidvrij uit, super!
Bedankt!
Ja, we zijn ook tevreden en dan vooral omdat we zelf het gazon hebben aangelegd zonder tussenkomst van een tuinman én zonder gif.
dat hebben jullie goed aangepakt. Ook fijn om te zien dat je nog eens blogt. groetjes.
Bedankt, Ludo
Ziet er knap uit! Zelf heb ik een vergelijkbaar perceel, in totaal ongeveer 75m diep en 10.5m breed. Momenteel is het nog één en al gras maar daar hoop ik tegen volgende zomer verandering in te brengen. Net zoals jullie heb ik hier ook nog geen enkele keer gif hoeven te gebruiken.
Thomas, heb je ook de 'truuk' met zwart plastiek toegepast? Wat zijn je plannen met het grasveld?
Nee geen plastiek gebruikt. Tijdens de bouw ben ik eens enkele keren met de bosmaaier rond geweest en heb toen het maaisel afgevoerd. Voor het gras te zaaien heb ik de grond gefreesd en omgehoogd met de zwarte grond van het uitgraven van de woning/oprit. Hier en daar zit er wel wat wild gras of onkruiden (voornamelijk kruipende boterbloem) maar ik denk dat dit moeilijk te vermijden is, zeker aangezien er in de buurt wat stukken grond zijn die quasi niet onderhouden worden.
Wat we met de tuin gaan aanvangen weten we nog niet goed. De vriendin wil "strak en minimalistisch", ik het tegenovergestelde ;-)
Een reactie posten